AHLAN WASAHLAN

Salam Ihtiram buat para pengunjung yang sudi berkunjung ke laman ini. Semoga kalian mendapatkan sesuatu yang bermanfaat setelah meninggalkan laman ini. Sebarang cadangan dan komen yang membina adalah amt dialu- alukan dalam rangka berhijrah ke arah yang lebih baik... Mari bersama kita kejar manisnya Cinta Ilahi.. Insya Allah

Halaman

Rabu, 9 Jun 2010

Dunia Baru Islam


Masih basah kenangan indah
Zaman cemerlang era gemilang
Ketika Rasul ada di sisi
Para sahabat mentadbir bumi

   Buat para pengunjung blog seorang hamba yang masih mengemis cintaNya, salam rahmat dan keberkatan daripada Ilahi ku titipkan buat kalian, para mujahid mujahidah sibghatullah.. Moga-moga kita di antara 7 olongan yang bakal dinaungi Allah di Yaumul Hisab Kelak. hari yang mana tiada naungan selain naunganNya.. Golongan yang apabila mengingati Allah s.w.t, maka mengalirlah air matanya..

Saudara Saudari seperjungan yang terus ku kasihi kerana Allah,
 Alhamdulillah, hari ini 9 Jun 2010.. Allah, Penciptaku masih lagi memnjangkan usiaku untuk manulis dan berkongsi rasa hati yang cukup tersayat pilu menyaksikan keadaan umat islam pada hari ini.Aku sendiri, ya masih lagi belum tahu apakah aku sudah menjadi bintang yang terbaik di hadapan penciptaku sepanjan aku melayari kehidupan di pentas lakonan dunia ini.

Justeru, sengaja ku mulakan tulisanku kali ini dengan beberapa bait nasyid yang pernah ku dengar dari persembahna kumpulan nasyid sekolahku, Shoutul Furqan.. untuk memujuk jiwa ini serta jiwa-jiwa yang mengikuti tulisanku ini agar kita imbau kembali sejarah kegemilangan Islam yang pernah tercipta suatu ketika dahulu. Dan, kegemilangan ini pasti akan kembali. Namun adakah kita bakal menjadi agen penggeraknya?

Para pembaca yang budiman,
 Hari ini, dunia Islam digoncangkan dengan kezaliman Yahuidi laknatullah terhadap saudara seagama kita di Palestin.Malahan, seantero dunia bangkit mengutuk kekejaman Yahudi Zionis apabila beberapa orang aktivis keamanan dari pelbagai negara telah terkorban sewaktu tampil menghulurkan bantuan menerusi misi Life Line 4 Gaza.. Namun, apakah sekadar kutukan dan cercaan yang mampu kita lemparkan kepada anjing-anjing itu? Di manakah jiwa-jiwa mujahid laksana Salahuddin Al Ayyubi? Di manakah semangat panglima Khalid Al Walid? Siapakah lagi yang bakal lahir seperti Sultan Muhammad Al Fateh? kalau bukan KITA saudara- saudaraku sekalian?

Oleh itu, para mujahidin anshorullah..
Ayuh kita siapkan fizikal ini dengan kekuatan-kekuatan lahiriah. Teguhkanlah rohani ini dengan keyakinan kepada Allah, bahawa masa hadapan kita adalah milik Islam. Ingatlah sahabat-sahabatku! Islam tidak memerlukan kita, tetapi kitalah yang akan menjadi golongan yang menyesal di hadapan Ilahi kelak andai kita mengasingkan Islam dalam kehidupan kita, meminta- minta untuk dikembalikan ke dunia agar bisa bertaubat kepada Allah.. Namun Allah menjawab, TIDAK! Bukankah telah bertahun-tahun aku beri peluang kepadamu dahulu, kenapa tidak kau gunakan sebaiknya? Lalu, kalimah penyesalan tiada berguna.. Deritalah hidup untuk selamanya, wanaudzubillahi min dzalik. 

Akhir kalam,
Ayuhlah para MUJAHID
Bangunlah para MUJAHIDAH
Kita tinggalakn dunia fitnah
Agar tertegak kalimah Allah
Agar terbangun
DUNIA BARU ISLAM

Tiada ulasan:

SWeEt 4th GeNErattion SAhiBah SMA KG LAUT

AiSyah
AmiRaH
Anis
BaZilaH
FatOnaH
HaWa
aDieBah
FatiN
ShahIdah
ShaziYah
SoLehAH
SyA
SyaZwaNi
AtiQah
HaNa'
SaRAh
SItI
SaUdaH
YuMNi
ZaTUl
IRa
UhiBBuKUnna FillaH AbadaN aBadA...