AHLAN WASAHLAN

Salam Ihtiram buat para pengunjung yang sudi berkunjung ke laman ini. Semoga kalian mendapatkan sesuatu yang bermanfaat setelah meninggalkan laman ini. Sebarang cadangan dan komen yang membina adalah amt dialu- alukan dalam rangka berhijrah ke arah yang lebih baik... Mari bersama kita kejar manisnya Cinta Ilahi.. Insya Allah

Halaman

Khamis, 23 Jun 2011

Cukuplah bagiku Allah


Ya Allah,,,, penatnyee...

Hurm,, Assalamualaikum semua ~~ Mood penat~~

Dalam kepenatan ni,,, ana nak kongsi something dengan kalian,,,


Sebelum tu,, lupa nak bagitau aritu

Penulis blog ni da x belajar lagi

Ha,,, tapi bukan x belajar terus la,,,

Cuma ana dah mendaftarkan diri di Matrikulasi Kuala Pilah

( Maahad Ahmadi STAM tetap di hati )

Kat sini belajar....

Modul 3- Sains Hayat - tapi bukan nak jadi doktor rasenya-

So,, ni la medan perjuangan yang baru


Actually cerita hari ni nak mengisahkan kehidupan pelajar matrikulasi

Kalau tak tahan mungkin da boleh cabut lari ^_^

Tapi serious.... ni lah yang ana rasa sekarang

Setiap masa... homework... tutor... homework... tutor

Hurm,, kadang- kadang rasa belajar Bahasa Arab lagi mudah ~memang hakikat kot, bagi ana la

Kadang- kadang sahabat,, rasa lemah sangat

Tapi,, ana pujuk hati ni...


CUKUPLAH BAGIKU ALLAH




Waktu amali kimia baru ni,,,

Hati ana betul- betul teruji

Rasa nak menangis pun ada

Bukan apa,,,,

Kena buat eksperimen Base and Acid Titration,,

Dah la waktu sek menengah dulu

Eksperimen kimia pernah 2 kali je

So, bab handling apparatus memang zero la kan,, belajar je tapi tak pernah praktik

Mase tu memang agak stress bila kena conduct 3 aktiviti eksperimen dalam masa 2 jam

Walaupun wat dalam grouping (yang berdua aje dalam setiap group),, tapi kerja independent sebenarnya

Yang siksanya dekat matrik ni,,, semua benda dikira markah

Memang bukan senang la nak dapat 4 flat kan,, hurm...

And at last,, eksperimen tu tak siap pun,,

Cikgu pun bagi la komen............ macam- macam

Memang ana tertekan betul,, sedih sangat

Rasa macam sendirian

Tapi lepas tu lama sikit

Dalam 2 3 jam la

Ana sedar,,, semua ni ujian dari Allah


DAN CUKUPLAH BAGIKU ALLAH


Tapi,, ada sebab yang membuatkan ana terus cuba untuk bertahan di bumi itu

Ana terima tawaran matrikulasi tempoh hari

Kerana ana niatkan untuk memenuhi tuntutan fardu kifayah

Walaupun dalam hati ana tahu

Ana lebih cintakan Bahasa Arab


Dan rasa berat nak tinggalkan Bumi yang dah mula mendapat tempat di hati ana selepas

SEKOLAH MENENGAH AGAMA KAMPUNG LAUT

Tapi lillahi Taa'la ana gagahkan

Demi deen ini,, ana cuba

Dan ana harap pengorbanan ini tidak sia- sia

Dan sudi dinilai oleh Allah sebagai amal soleh


Ana butuh doa kalian,, sahabat- sahabat

Waktu ISD 2009
*amirah shajaah
*nurul atiqah
*nur shahidah
*nur solehah
*fatonah
*nur shatirah
*nur shaziyah
*nur fatin farhana
*wan nur saudah
*nur adibah
*nik nur syazwani
*bazilah
*anis faizah
*ummu aiman
*siti ruqiah
*sarah syazwani
*nurul hana'
*aisyah humairah najihah
*yumni amirah
*siti syahirah
*nur syahirah
*zatul iffah




Tak lupa sahabat- sahabat di Maahad STAM,,,, Saya rindu kalian... Doakan Saya,,,


Teringat memori kita di Lembah Pangsun,,,


Senyum Sokmo!!!!



Masya Allah,, cantik kan


Hai,, x jemu2 bergambar.....^_^




Ya Allah,, rindu kat Ustaz Idris ~ Teringat time soal jawab nahu dengan ustaz waktu jungle trekking,, lelah...

Apa pun.,,,,

Ana berharap semoga kenangan semalam menjadi azimat untuk menghadapi hari - hari esok,,,

Cukuplah bagiku Allah,,, Insya Allah



5 ulasan:

Cahaya Kelapangan berkata...

adikku..

langkahmu di medan realiti baru saja bermula..moga cabaran tu tak mlemahkanmu bahkan menguatkanmu.
Allah selalu bersamamu..
(tabah ya..)

wardatul mahfuzah berkata...

To Cahaya Kelapangan: Terima kasih kak,, kadang2 rasa lemah x dapat dielakkan,, iman lemah pd saat ni mungkin,, apa pun, i.a,, saya cuba kuatkan semangat

lover4eva berkata...

dear hawa. .i think kta sume kena blja drp c0mf0rt z0ne. .ryte. ? ana p0wn nga blja jgak nk time keadaan skg yg sgt b'laenan. .n i miss all of u. .mga Allah bri kkuatn. . :)

lover4eva berkata...

*blja kuar drp c0mfort z0ne. .

wardatul mahfuzah berkata...

thnx sahabat ku lover4eva

SWeEt 4th GeNErattion SAhiBah SMA KG LAUT

AiSyah
AmiRaH
Anis
BaZilaH
FatOnaH
HaWa
aDieBah
FatiN
ShahIdah
ShaziYah
SoLehAH
SyA
SyaZwaNi
AtiQah
HaNa'
SaRAh
SItI
SaUdaH
YuMNi
ZaTUl
IRa
UhiBBuKUnna FillaH AbadaN aBadA...